in.gr Επιστήμη

Pathfinder.gr Επιστήμη

Science magazine

Scientific American

Yahoo! Science News

Nature current issue

Powered By Blogger

Και όμως υπάρχει...


Ερευνητές από το περιοδικό Nature Neurosciences βρήκαν οτι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους εγκεφάλους των συντηρητικών και των προοδευτικών πολιτικών, οι οποίες μάλιστα επηρεάζουν και την καθημερινή τους ζωή!
Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η ανακάλυψη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, αφού μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν οτι οι πολιτικοί δεν έχουν καθόλου εγκέφαλο και για το λόγο αυτό παίρνουν τέτοιες αποφάσεις...
Τώρα οι ερευνητές προσπαθούν να μελετήσουν τον υπερβολικά αλλόκοτο εγκέφαλο του Αμερικανού προέδρου μπας και βγάλουν καμια άκρη τι στο καλό γίνεται εκει μέσα, αλλά μέχρι στιγμής η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...

Που πήγε η μικρή Αννούλα όταν ήταν έμβρυο ? (στα σκουπίδια)




Ρυθμιστική Αρχή καλείται να αποφασίσει αν θα επιτρέψει τη δημιουργία ανθρωπο-ζωικού εμβρύου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στον τομέα της έρευνας. Με τα υβρίδια αυτά είναι πολύ ευκολότερο να αναπτυχθούν τα βλαστοκύτταρα, τα αρχέγονα κύτταρα κάθε ιστού και οργάνου. Τα έμβρυα αυτά βέβαια δεν αναπτύσσονται αλλά παραμένουν σε αυτό το στάδια ώστε να μελετηθούν τα βλαστοκύτταρα.
Οι προοπτικές αυτών των ερευνών είναι πραγματικά τεράστιες, από καταπολέμηση ασθενιών όπως το alzheimer έως κατασκευή ανθρωπίνων οργάνων κατά παραγγελία γι'αυτούς που τα έχουν ανάγκη.
Από την άλλη πλευρά πολλοί ανησυχούν για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εμβρύων και φοβούνται ότι θα φτιαχτούν τερατουργήματα ή κάτι τέτοιο!
Πάντως η στάση μου σαν αποτυχημένος βιολόγος, είναι τελείως θετική, γιατί η πρόοδος πάντα φέρνει πολλά καλά και πολύ περισσότερα κάκιστα, αλλά από το να παίρνεις το νεφρό από το παιδάκι στις Ινδίες, καλύτερα να το παραγγένεις μέσω internet.
Οσον αφορά τα εργαστήρια του bionea να σας ενημερώσω ότι οι μυστικές μας έρευνες πάνω στα υβριδικά έμβρυα πηγαίνουν μια χαρά, και βέβαια δεν μένουμε στο στάδιο του εμβρύου.
Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα θα σας παρουσιάσω τα αποτελέσματα των ερευνών μας :
1) Υβρίδιο ανθρώπου με αράχνη : Φτιάξαμε τον spiderman μόνο που είναι κουφός επειδή πετάει τον ιστό από τα αυτιά.
2) Υβρίδιο ανθρώπου με σκύλο : Με το που γεννήθηκε άρχισε να τραγουδάει Βολάνη και Δημητρίου.
3) Υβρίδιο ανθρώπου με περιστέρι : Δυστυχώς δεν πετάει αλλά σκαρφαλώνει στις κολώνες της ΔΕΗ και "κουτσουλάει" απο ψηλά.
4) Υβρίδιο ανθρώπου με νυφίτσα, βδέλλα και γυμνοσάλιαγκα: Αποτυχία, βγήκε πολιτικός.

Για ότι νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.

Απλά μαθηματικά




Λοιπόν, έχουμε και λέμε :
  1. Σύμφωνα με την UIT, σε 2,6 δισεκατομμύρια ανέρχονται οι χρήστες κινητών τηλεφώνων στον πλανήτη μας και σε 1,13 δισεκατομμύριο οι άνθρωποι που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
  2. Ο παγκόσμιος πληθυσμός αυτή την στιγμή ανέρχεται στα 6,6 δισ.
  3. Κακά τα ψέμματα από τους ανθρώπους που δεν έχουν κινητο, το 1% δεν τους αρέσει, το 9% είναι πολύ γέροι και το υπόλοιπο 90% πεινάνε. Επίσης όσοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν και καλό επίπεδο ζωής.
Άρα συνεπάγεται ότι : 6,6 - 2,4 = 4,2 δις δηλαδή το 64% του πλανήτη πεινάει, ή αλλιώς βρίσκεται σε τριτοκοσμική κατάσταση. Αυτα για την ισότητα στον πλανήτη μας και την διεθνή αμνησία εε , αμνηστία.
Ενα άλλο ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι ότι το 18.2% του παγκόσμιου πληθυσμού διαβάζει το bionea, ενώ οι υπόλοιποι τα μαθαίνουν από τους φίλους τους.

Βασικά τώρα που το σκέφτομαι ίσως θα έπρεπε να κατεβάσουμε και κανένα κόμμα.

Καλή σεζόν !



Το bionea είναι πάλι κοντά σας, μετά από την καλοκαιρινή ανάπαυλα, έτοιμο να σας προσφέρει καινούριες συγκινήσεις! Ο Pedro ή Πετράν σε λίγο καιρό φεύγει φαντάρος, οπότε θα χρειαστώ κάποιον αντικαταστάτη του στα σαχλά μας post.
Το φετινό καλοκαίρι ήταν μάλλον το χειρότερο εδώ και πολλές δεκαετίες λόγω των πυρκαγιών που κανείς δεν ξέρει ποιός και γιατί τις έβαλε, εκτός ίσως απο εμάς οπού έχουμε απ'ευθείας πληροφόρηση από τις μυστικές υπηρεσίες.
Ναι, το θέμα είναι τραγικό και από το να το αντιμετωπίζουμε με απόγνωση είναι προτιμότερο να προβληματιζόμαστε και να σκεπτόμαστε, έστω μέσω του χιούμορ. Στο κάτω κάτω η παγκόσμια θερμοκρασία ανεβαίνει και οι κρυάδες του bionea είναι απαραίτητες για την σωτηρία του πλανήτη !
Εχοντας λοιπόν αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο, εγώ, ο Pedro, οι 5000 ρεπόρτερ και οι 20000 λεύγες κάτω από την θάλασσα, σας ευχόμαστε καλά κρασιά.

Total Pageviews