in.gr Επιστήμη

Pathfinder.gr Επιστήμη

Science magazine

Scientific American

Yahoo! Science News

Nature current issue

Powered By Blogger

Για που το βάλατε ?




Όπως σας ενημέρωσε το in.gr έ
να μικρό σαχλό σκάφος της NASA ετοιμάζεται για μια διετή αποστολή κατά την οποία θα μελετήσει τα σύνορα του ηλιακού συστήματος, εκεί όπου ο ηλιακός άνεμος εξουδετερώνεται από εισερχόμενα διαστρικά σωματίδια, και προστετεύει το ηλιακό μας σύστημα από μία σωματιδιακή βροχή που θα μας κατέστρεφε για τα καλά. Το σκάφος αυτό έχει το μέγεθος ενός μεγάλου λάστιχου φορτηγού και μπορεί να ανιχνεύει αυτά τα άτομα που κοπανάνε πάνω στον ηλιακό άνεμο. Για την οργάνωση βιονέα όμως οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτό το σκαφίδιο αποτελεί μία απειλή και θα το καταστρέψουμε. Οι πιστοί μας αναγνώστες, γνωρίζετε ότι έχουμε μία μυστική διαστημική βάση ακριβώς στα όρια του ηλιακού μας συστήματος, στην οποία τηλεμεταφερόμαστε και μελετάμε χρόνια τώρα όλα αυτά τα φαινόμενα. Τι γίνεται αν μας δεί καμία κάμερα ?  
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι τραβηγμένη από τον Pedro όταν τον είχαν καλέσει στα αρχηγεία της NASA και προσπαθούσαν να τον δελεάσουν με σοκολατάκια και γυναίκες να τους δείξει την τηλεμεταφορά. Έτσι όπως περνούσε το είδε σε ένα δωμάτιο και είπε "καλά ρε σείς τι μπούρδα είναι αυτή, πότε θα μάθετε να κάνετε όμορφα σκαφη, δεν έχετε δεί πόλεμο των άστρων?", και τράβηξε μια φωτό για να την βλέπουμε και να γελάμε !

Παιδιά σας προλάβαμε...


Μία από τις σημαντικότερες αποστολές όλων των εποχών ξεκινάει αυτές τις μέρες και βέβαια το bionea όπως πάντα θα φροντίσει για την έγκαιρη και αξιόπιστη πληροφόρησή σας. Συγκεκριμένα, επιστήμονες από έξι διαφορετικές χώρες πηγαίνουν στην Ανταρκτική για να μελετήσουν τη φημισμένη και μυστηριώδη οροσειρά "Γκαμπούρτσεφ", η οποία βρίσκεται θαμμένη μέχρι και 4 χιλιόμετρα κάτω από τους παγετώνες.
Η οροσειρά αυτή ανακαλύφθηκε από ρώσους κατα τη δεκαετία του '50 (τελικά αυτός ο Λιακόπουλος έχει δίκιο, οι Ρώσοι είναι πολύ μπροστά...) και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων, αφού κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Όπως λένε οι επιστήμονες, κανονικά το εσωτερικό της Ανταρκτικής θα έπρεπε να είναι λείο, και όχι να έχει ολόκληρες οροσειρές!! Για το λόγο αυτό τα βουνά Γκαμπούρτσεφ έχουν αποκτήσει μυθικές διαστάσεις και οι επιστήμονες τα παρουσιάζουν σαν έναν διαφορετικό πλανήτη μέσα στη γη...
Στην αποστολή συμμετέχουν επιστήμονες, μηχανικοί και πιλότοι από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, την Κίνα και την Ιαπωνία (ούτε ανέκδοτο να ήταν), ενώ θα χρησιμοποιηθούν τόσο επίγεια, όσο και εναέρια όργανα για τη χαρτογράφηση. Τέλος, θα γίνουν και κάποιες γεωτρήσεις, οι οποίες ενδέχεται να ανασύρουν πάγους ηλικίας 1,2 εκατομμυρίων ετών, δηλαδή τους αρχαιότερους που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα!

Στο σημείο αυτό να αναφέρω οτι εγώ μαζί με τον ξάδελφο και λαμπρό βιολόγο Flowrider (γνωστό και ως Izirider ή απλώς Izi), έχουμε ήδη επισκεφτεί τα βουνά Γκαμπούρτσεφ, αν και καταλάθος... Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των δοκιμών της συσκευής της τηλεμεταφοράς που δημιουργήσαμε, και λόγω λανθασμένης εισαγωγής δεδομένων, αντί για το Miami βρεθήκαμε στα Γκαμπούρτσεφ. Ωστόσο, επειδή δεν είχαμε μπουφάν μαζί μας, δεν μπορέσαμε να κάτσουμε και πολύ! Πάντως για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι!

Βροχή τα Nobel, βροχή τα εκατομμύρια !




Πρίν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τα Βραβεία Nobel και μιας και ήμασταν στις απονομές θα σας πούμε τα τεκτενόμενα.
Αυτό της φυσικής το πήραν κάτι Γιαπωνεζάκια γερόντια που σε αποκλειστική συνέντευξή τους μας είπαν ότι βρήκαν κάτι για την συμμετρία του σύμπαντος αλλά δεν θυμούνται τι, ένας από αυτόυς μάλιστα είχε προβλέψει και τα quarks. Οπως δήλωσε τα εμπνέυστηκε από κάτι βατραχάκια πειραματόζωα των εργαστηρίων του ΒΙΟΝΕΑ που αντί για κουάξ κουάξ κάνανε κουάρξ κουάρξ.
Το άλλο της χημείας το πήραν τρείς τύποι για μια φθορίζουσα πρωτεΐνη που ανακάλυψαν ξεχασμένη σε κάτι ράφια των εργαστηρίων μας όταν τους είχαμε προσλάβει για να μας καθαρίζουν τις τουαλέτες.
Τα υπόλοιαπα nobel ήταν στημένα.
Βέβαια, θα αναρωτιέστε γιατί δεν βάλαμε υποψηφιότητα και εμείς, αλλά η αλήθεια είναι ότι η απόκρυφη τεχνολογία που έχουμε ανακαλύψει στα εργαστήρια μας, εάν απελευθερωθεί σε όλο τον κόσμο θα έχει ολέθριες συνέπειες. Τι να αφήσουμε να βγεί προς τα έξω; 

Οτι ανακαλύψαμε την αντιβαρύτητα ? 
την τηλεμεταφορά ? 
Την εξίσωση που τετραγωνίζει τον κύκλο ?
Την μηχανή που βγάζει λεφτά ?
Τον ιό που καταστρέφει το ίντερνετ τελείως ?
 Την λάμπα που παράγει σκοτάδι (όχι ότι είναι και πολύ χρήσιμη)?
Το χάπι που προκαλεί άοσμους εξαερισμούς?

Αφήστε το για έναν άλλο αιώνα που ο κόσμος θα είναι έτοιμος να κατανοήσει τέτοιες ανακαλύψεις.

ΚΟΣΜΕ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΞΑΝΑΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !!!!

Η συντακτική ομάδα του Βιονέα ανασυντάχθηκε και θα αρχίσει πάλι να σας ζαλίζει !

Total Pageviews